Noxious Kft. - A környezettudatos szúnyoggyérítés elhivatottja

Kémiai szúnyoggyérítés

Ha kémiai szúnyoggyérítést alkalmazunk, mi kizárólag a legnagyobb teljesítményű gépekkel kivitelezzük őszintén vállalható munkáinkat. Állandóan fejlesszük technológiánkat, hogy a kémiai módszerhez képest, lehetőleg a legtökéletesebb gyérítést érjük el a megrendelt területen.A nagy teljesítményű melegködölők (2 db Igeba TF 160 HD) után az első biológiaira is használható fejlesztésünk a Dynajet L 30-as ULV permetező volt, amit a teljesen halk működése és a vegyszer hőhatás nélküli láthatatlanra történő elporlasztása miatt alkalmazunk. Ez esténként nem zavarja a lakosságot és a közlekedést, kémiai gyérítésre hajnalban is bevethető, valamint biológiai szúnyoglárvairtó készítmények kijuttatására is alkalmas, az axiál ventilátoros légáramoltatásnak köszönhetően mélyen bejuttatja a mikro cseppeket a sűrű növényzetbe is. A cseppméretek folyamatosan egyenlő nagyságúak, így nincs pazarlás, valamint a radarvezérléses technológiának köszönhetően mindig optimálisan tartja a vegyszerfelhőt a gép mögött, a hordozó jármű sebességéhez automatikusan igazodva.Sok esetben az vettük észre, hogy a problémás és kezelést igénylő terület, ahonnét a szúnyogok berepülnek a lakott övezetekbe, még terepjáróval is megközelíthetetlen, laza talajú és a növényzettel, náddal esetleg sűrűn fákkal borított, gyakran keskeny ösvényeken jutni oda, ahol permeteznünk kellene a biztos hatás érdekében. A háti permetezős módszer hátránya a lassúság, valamint az emberi erő és tűrőképesség végessége, az elnyúzott fáradt ember veszít a precizitásából és az ágak meg a nád, sérüléseket okoz, az esti időszak rövidségéről nem is beszélve. Ezért beszereztünk egy olyan járművet, ami segít az ilyen területek bejárásában, valamit nagy mennyiségű permetszert tud magával vinni. A Polaris Big Boss 6x6 munkaquad alkalmasnak bizonyult az említett munkára.

Teherhordó képességének köszönhetően be tudjuk vinni a szúnyogirtógépeket a járhatatlan területekre is, így nincs számunkra kezelhetetlen terület, a kémiai módszernél elvárható leghosszabb távú hatás így garantált.

 

Járműveinkre szerelt gépek távirányítóval vannak ellátva és GPS útvonalrögzítőt minden munkánál használunk. Az este bejárt terület utólag visszaellenőrizhető, megvizsgálható, hogy a település valóban és alaposan be lett-e járva, le lett-e permetezve. Folyamatos fejlesztéseinkkel úttörők vagyunk ma hazánkban, hasszútávon gondolkozunk, kitűnő munkánkkal szeretnénk az önkormányzatok bizalmát elnyerni.

 


Légi kijuttatásához a megfelelő berendezéssel felszerelt légi járművet használjuk, 1 Fő felszállhat a géppel ellenőrnek.

Ha az ellenőr helyi lakos, akkor segítheti a Pilóta munkáját a levegőből. A földi egységgel összhangban dolgozva a parkos összefüggő lombkoronájú területeket kikerülik, hiszen föntről ezen úgysem jut át a vegyszer, az ilyen helyeket alulról érdemes kezelni, így növeljük a hatékonyságot.

Az utóbbi időben óriási radiál ventilátoros permetezőgépet használunk ott, ahol a légi módszert nem preferálják, vagy túl kicsi a terület és nem éri meg felszállni, de az ULV mikrocseppekre porlasztott vegyszernek be kellene jutni az udvarokba, mivel nagy a távolság az utcák között.

Ez a gépünk, akár 40-50 méter magasságig is képes a szúnyogirtószert "felfújni" és az onnét aláhulló permet mélyen bejut a zárt magánterületekre is.

A fentiekben látott profi, modern technológiáink reméljük meggyőzték a felkészültségünkről és a hozzáértésünkről, kérdésére szívesen válaszolunk, gépeinket a telephelyünkön bármikor megtekintheti.